Naslovnica O nama Gdje smo Savijeti Linkovi

 

Filteri za vodu
Ionizacija vode
 
Ionizacija zraka

 

 

   
Kisik terapija

Kisik terapija
da li ste znali
naš proizvod - Ricana kisik generator
upotreba


Oznaka Ricana® kugla za kisik

Tip Wellness
Proizvođač Ricana® Oxygen Sauerstoffgeneratoren GmbH
D-83395 Freilassing
Mjere Širina i visina 200 mm
Težina 640 g
Pribor - prašak za stvaranje kisika plus tablete
- maska za disanje s cijevi
- maska za nos s cijevi
Ispitano CE - obilježeno

Kugla za kisik sastoji se od dvije polukugle, od kojih donja služi kao spremnik za stvaranje kisika, a gornja polukugla ima prozor za kontrolu proizvodnje kisika. Ovdje se provodi vlaženje i aromatizacija proizvedenog kisika.

Kod korištenja ricana® praška za stvaranje kisika i tableta nastaje kod potpune reakcije na sobnoj temperaturi oko 23 litara kisika, koji se širi pomoću reakcijske topline.

Plin kisika, stvoren enzimatskom proizvodnjom u ricana®-generatoru, sastoji se od najčišćeg, znači 100% kisika, te izuzev vodene pare, ne sadrži nikakve nusproizvode. Kroz otvoreni se sustav disanja taj kisik prije udisanja razrjeđuje zrakom iz okoline.

Kugla za kisik ne smije se koristiti u slučaju nužde, budući da Vam se njome ne upuhuje zrak u dišne organe. (kao primjerice na operacijama ili u slučaju besvijesti).

Kisik je život!

Oni ljudi, koji su zainteresirani za to da njihovo tijelo bude optimalno opskrbljeno kisikom, imaju sada mogućnost, kod kuće se u dovoljnoj mjeri opskrbiti kisikom. Cilj kućne terapije je optimalna nadopuna kisika za povišenje statusa kisika u cjelom organizmu i za izbjegavanje trenutnog ili stalnog deficita kisika.

Za dopunsku inhalaciju kisika najpogodniji su mali, priručni ricana uređaji za kisik. Nude sljedeće, značajne prednosti:

• dovoljno kisika uz točno fiksiranje vremena i količine
• jednostavno rukovanje, individualno primjenjivo
• bešumno
• izvanredan, neusporediv odnos cijene i učinka
• isključeno je nestručno korištenje
• maksimalna sigurnost uređaja
• rad bez pritiska, stoga ne postoji nikakav sigurnosni rizik
• mala težina, potrebno malo mjesta

Pomoću praška, tableta i vode oslobađa se kisik za inhalaciju. Količina kisika i vrijeme inhalacije točno je definirano, stoga je ricana kugla za kisik izvrsna za inhalacije kratkog trajanja (dnevno vrijeme inhalacije od 20-40 minuta).

Pravi oblik terapije kisikom u više koraka prema M. v. Ardenne predviđa 30 sati inhalacije uz doziranje od 2-4 litre kisika po minuti. Tamo se, budući da ista nije moguća u ambulantnoj praksi iz vremenskih razloga, većinom radi terapija 1-3 puta tjedno. Kućna primjena nudi međutim najbolje preduvjete, budući da se ricana kugla za kisik može primijeniti uvijek i svugdje. U slučaju bolesti ili rekonvalescencije preporuća se, savjetovanje sa liječnikom, u kojim dozama da se provodi primjena.